Nieuws

Mag ik me even voorstellen?

Mijn naam is dus (verrassend) John Verhees. Ik woon in een prachtig en  rustig dorpje in de Kempen en ben sinds 2018 gelukkig getrouwd. Ik werk inmiddels zo’n 19 jaar binnen het sociaal domein. Het gros van deze periode ben ik werkzaam geweest in de (jeugd)hulpverlening. Begonnen in het ambulante jongerenwerk maakte ik contact met “lastige” doelgroepen op straat. Bij de crisisdienst van bureau jeugdzorg heb ik vele gezinnen in acute crisissituaties ondersteund, tevens hielp ik gezinnen op weg als er een kinderbeschermingsmaatregel nodig was. Vervolgens heb ik bijna vijf jaar gewerkt als hulpverlener op alle leefgebieden (psychiatrie, schuldhulpverlening, opvoedondersteuning, participatie en verslavingszorg) binnen complexe gezinssituaties.

Wat kenmerkt mijn manier van werken?

Ik maak makkelijk contact met kinderen, jongeren en volwassenen. Ik zie snel het mooie en positieve maar ook waar het knelt. Een eerlijke, directe no-nonsense houding kenmerkt mijn manier van werken. Met humor, respect en relativering.

Wat zeggen anderen over mij?

Maartje Bulthuis, board member “the Youth Company”.

Een energieke wervelwind die met visie, enthousiasme, creativiteit en een enorme betrokkenheid de mensen om hem heen in beweging weet te brengen. Problemen bestaan niet in John zijn vocabulaire, alleen oplossingen en uitdagingen. Dit maakt John tot een zeer plezierige en integere collega die altijd meer dan 100% wil geven om bij te dragen aan een positieve ontwikkeling van de jongeren waarmee hij werkt. 
In zijn werk is John vernieuwend en brengt hij veel kennis en ervaring mee.

Ik heb met Maartje samengewerkt in diverse internationale jongerenprojecten. Deze projecten waren gericht op trainingen in internationaal verband. Daarnaast hebben we ook projecten op het gebied van “informeel” leren gerealiseerd binnen een groep van gemiddeld 80 jongeren uit minimaal zes verschillende Europese landen.

Tessa Methorst, generalist WIJ Eindhoven

Ik ken John als een zeer ervaren professional die niet bang is om buiten de kaders te denken in het belang van de cliënt. Hij voert zijn werkzaamheden uit met daadkracht en kan snel schakelen. Zijn aanwezigheid en manier van communiceren sluit aan bij zowel kinderen als ouders en brengt rust waar onrust is. Als collega ervaar ik John als zeer integer en adequaat. Wanneer ik hem nodig heb maakt hij tijd voor mij en mijn vragen. Hij kan kritisch doch vrij van oordeel zijn in zijn vraagstelling, zodat de verschillende belangen helder naar voren komen. Ik zou hem zonder twijfel mijn hele caseload laten overnemen omdat ik weet dat zij in goede handen zijn bij John

Tessa was mijn directe collega binnen een zeer breed sociaal wijkteam. We waren verantwoordelijk voor alle vormen van eerste lijn ondersteuning en de inkoop van tweedelijns zorg op het gebied van de WMO, Jeugdwet en participatie.